Международният валутен фонд вече не очаква британската икономика да изпадне в

...
Международният валутен фонд вече не очаква британската икономика да изпадне в
Коментари Харесай

МВФ очаква Великобритания да се изплъзне от рецесията

Международният валутен фонд към този момент не чака английската икономика да изпадне в рецесия през тази година, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че Фондът усъвършенства прогнозите си от предишния месец, той предизвести, че вероятностите за напредък остават слаби.

МВФ показва, че брутният вътрешен артикул на Англия ще нарасне с 0,4% през 2023 г. За съпоставяне, през април той предвижда стесняване от 0,3%.

Отбелязва се, че усъвършенстваната вероятност отразява непредвидената резистентност на търсенето, подкрепена частично от по-бързия от нормалния растеж на заплатите, спада на внезапно възходящите разноски за сила, усъвършенстваното бизнес доверие и нормализирането на световните вериги за доставки

" Очаква се намаляването на цените на силата и разширението на икономическия спад доста да намалят инфлацията до към 5% на годишна база до края на 2023 г. и под целевите 2% доникъде на 2025 година ", заяви МВФ.

Прогнозира се стопански напредък от 1% през 2024 година и 2% през 2025 година и 2026 година, след което ще се премине към дълготраен ритъм от към 1,5%.

Според МВФ по-голямата резистентност на инфлацията и съпътстващите я неустойчиви нараствания на заплатите са най-голямата опасност за икономическите вероятности на Англия.

Банката на Англия ще би трябвало да подсигурява, че паричната политика остава строга.

" Въпреки това нарасналата неустановеност по отношение на макроикономическите вероятности и устойчивостта на инфлацията изисква непрестанно преразглеждане на темпото и степента на стягане на паричната политика ", прибавят от МВФ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР